VAN ZWEVEN NAAR AARDEN – DE WEG NAAR BENEDEN

Categorieën: Lichter levenDoor Datum: 20 september 2019Leestijd: 3 minuten

Wat bedoel ik met zweven?

Als jij van jezelf weet dat je veel vanuit jouw hoofd leeft, dan ben je teveel aan het ‘zweven’. Je bent met jouw energetisch lichaam niet aanwezig aan de onderkant van jouw lichaam.

Je zweeft letterlijk een beetje daarboven (terwijl jouw voeten gewoon op de grond staan). Maar je bewoont je lichaam niet volledig. Jouw energie bevindt zich voornamelijk in jouw hoofd, en daarboven. Makes sense?

Waarom zweven veel mensen?

Als we geboren worden staan we energetisch helemaal open. We voelen letterlijk alles wat van onze ouders is. Onze ouders hebben nou eenmaal verwondingen opgelopen in hun leven, en lopen rond met onderdrukte emoties.

Of er spelen andere factoren mee waardoor ze zich niet goed voelen. Als baby, en later als kind, absorbeer jij dit allemaal (vooral als je heel gevoelig bent!). Hierdoor wordt het voor jou heel lastig om stevig en veilig in jouw eigen lichaam te blijven wonen. Want in dat lichaam voel jij immers zo veel.

Daarnaast worden we in deze maatschappij meestal niet ondersteund in onze gevoeligheid, we leren er niet mee omgaan. Ook kan het zijn dat er veel dualiteit in jouw omgeving is, wat ook heel onveilig voor jou is.

Zo sluiten we ons vaak op kinderleeftijd al af van ons gevoel en gaan meer en meer naar ‘boven’. Ook als we ouder worden reageren we onbewust vanuit dit mechanisme: afsluiten voor gevoel, en hup: naar het hoofd! Want daar is het veilig! Dan hoef je ook niks te voelen, denk je dan.

Biedt het in je hoofd zitten de gewenste veiligheid?

Ik zie dit meer als een soort schijnveiligheid. Het houdt ons weg bij alle dingen die we niet willen voelen, maar het biedt geen échte basis in onszelf. We voelen immers niet écht wie we zijn, we staan niet stevig op de grond, en het contact met onze intuïtie is op de achtergrond geraakt.

Terwijl onze intuïtie precies weet en voelt waar ‘gevaar’ is en hoe je zou mogen handelen in lastige situaties. Ons hoofd meent dit ook altijd heel goed te weten, maar we gaan toch merken dat we hierdoor juist in de knel komen te zitten. Uiteindelijk zorgt dit zweven voor problemen. Je loopt vast. Je voelt dat er iets niet klopt. Je weet niet meer wie je bent.

Hoe kunnen we beter aarden?

Sommige van ons hebben vast wel eens tips gehoord als: rood ondergoed dragen, of op blote voeten gaan lopen. Natuurlijk kunnen deze tips helpen, maar als we heel ver verwijderd zijn geraakt van onze aarding is er wel iets meer voor nodig.

Stel je maar voor dat je met jouw ziel laagje voor laagje dieper in jouw lichaam zakt. Wat kom je daar allemaal tegen? Alles wat is onderdrukt en diep ligt weggestopt! Angsten en blokkades die je liever niet weer onder ogen ziet.

Onze mentale saboteurs gaan dan hard aan het werk om jou te vertellen dat je daar helemaal niet naartoe hoeft. Die vertellen jou dat je beter gewoon kan blijven nadenken.

Maar toch willen deze blokkades losgelaten worden. En die laten niet los als jij vanuit jouw hoofd blijft denken. Dan blijf je vastzitten in de denkcirkel.

Onder ogen komen van oude blokkades

Dieper aarden betekent dat we deze oude blokkades onder ogen mogen komen. Als je er doorheen gaat, zul je je daarna vrijer en lichter voelen.

Intenties zetten

Intenties werken ook heel krachtig. Zet de intentie neer dat jij jouw lichaam dieper wilt gaan bewonen en alle oude ballast wilt loslaten. Je kunt bijvoorbeeld gaan mediteren en je voorstellen dat je contact maakt met de onderkant van jouw lichaam, stevig op de aarde.

Voel of er bij jouw buik, of andere lichaamsdelen pijn of emoties loskomen. Vecht er niet tegen. Voel ze alleen. Accepteer ze. Als jij ze helemaal kunt toelaten kunnen ze transformeren. Wees lief voor jezelf!

Authenticiteit

Daarnaast is het zo, dat hoe authentieker jij jezelf durft te laten zien in de wereld, hoe dieper jij je essentie gaat wórden. Iedere keer dat je ruimte maakt voor jouw energie, je creativiteit en jezelf durft uit te spreken, dan groei je dichter naar jezelf. Ofwel, je komt meer in je eigen lichaam.

Verder kun je gedurende de dag proberen om er steeds weer bewust van te zijn wanneer je teveel vanuit jouw hoofd leeft. Plan korte reflectiemomenten. Voel je je lichaam nog? Of word je compleet meegezogen in allerlei verhalen in jouw hoofd?

Zorg ervoor dat het contact met jouw lichaam weer hersteld wordt. Dan groei je van af-gescheidenheid, terug naar een samenwerking met jouw lichaam.

Instagram

VOLG @ DEMIMAATMAN