Pillar of light & volledig incarneren

Categorieën: Lichter levenDoor Datum: 12 februari 2021Leestijd: 3 minuten

De vergissingen

Wij zijn door onze incarnaties heen verschillende keren ‘geraakt’, gekwetst en getraumatiseerd geweest in onze onderste chakra’s. Dus op het gebied van veiligheid, bestaansrecht, macht/onmacht, baas/slaaf dynamieken, eigenwaarde, relaties, seksualiteit, onschuld, creatiekracht, en het willen ‘zijn’ op aarde.

Er zijn daarbij vele vergissingen in ons systeem opgeslagen, ofwel onjuiste overtuigingen en opvattingen over onszelf, onze afkomst en het leven. Vaak zijn we in deze levens het contact met de bron kwijtgeraakt. We begonnen te vergeten wie we werkelijk zijn en gingen overleven in plaats van leven. We bouwden een muur van beschermingsmechanismen om onszelf heen en verloren het vertrouwen in het leven en de bron waar we uit voort komen.

Hogere bewustzijn verankeren

Jij bent hier om een Pillar of Light te zijn. Je kanaliseert dan het licht (bewustzijn) uit jouw hogere zelf-delen volledig door jouw lichaam heen de aarde in. Boven en onder, hemel en aarde zijn dan volledig verbonden. Jouw ziel (hogere zelf) belichaamt dan jouw fysieke lichaam en zo kun jij jouw hogere bewustzijn verankeren in de aarde en jezelf. Je BENT hier dan echt. Je bent dan volledig geïncarneerd en leeft vanuit jouw essentie en gaven.

Bevrijden uit de illusies

Onbewust worden veel van jullie deze richting op getrokken. Je voelt dat er meer is, je bent op zoek naar jezelf, je wilt je innerlijk verder ontwikkelen en ga zo maar door. Vaak zoeken we dit ergens ‘boven’, we willen het liefst ons lichaam uit vluchten, terug naar de sferen waar we vandaan komen. Terwijl het er juist om gaat dat je je gaat bevrijden uit alle illusies die je om jezelf heen hebt gevormd hier op aarde. Deze illusies zorgen ervoor dat jouw licht niet volledig kan indalen in jouw onderste chakra’s.

Zodra jij meer gaat verankeren in jouw fysieke lichaam, zul je eindelijk dat thuis-komen ervaren waar je naar op zoek was.

Een aantal voorbeelden van deze illusies:

  • ‘Ik ben niet zuiver genoeg op het gebied van de thema’s gelinkt aan de onderste chakra’s.’
  • ‘Ik heb een leraar/guru/meester nodig om … te kunnen bereiken.’
  • ‘Ik ben het niet waard, omdat …’
  • ‘Het is niet veilig om volledig in mijn lichaam/op aarde aanwezig te zijn.’
  • ‘Het leven hier op aarde is altijd zwaar/moeilijk/pijnlijk.’
  • ‘Ik kan mezelf maar beter beschermen, want anders ben ik te kwetsbaar.’

De valkuil

Zo zijn er natuurlijk nog veel meer, maar zo heb je een beetje een idee van wat ik bedoel. Al deze overtuigingen, ofwel illusies, houden ons weg van wie we werkelijk zijn. Het kan juist de valkuil zijn op dit gebied dat je steeds ‘beter’, ‘spiritueler’ of ‘verlichter’ wilt worden en dat je dit buiten jezelf blijft zoeken. Je stelt dan voorwaarden in de toekomst en beseft niet dat alles er nu al is. Jouw wezen is al verlicht en puur! Het enige wat jou te doen staat is alle laagjes weghalen die dat in de weg staan.

Loslaten

En dit vergt heel wat. Door deze oude overtuigingen onder ogen te komen, kom je ook weer in aanraking met de trauma’s, pijn en emoties die daar aan gekoppeld zijn. Het is de kunst om tijdens het voelen van deze stukken, je te blijven herinneren dat jij al die oude stukken niet BENT. Het loslaten ervan hoeft niet ingewikkeld te zijn. Zodra jij beseft dat dit illusies zijn en dat je ze niet meer hoeft te geloven, dan haal je de kracht ervan weg. Zo kun je stap voor stap de illusies vervangen door overtuigingen die jou optillen en in verbinding brengen met jouw essentie.

Op het moment van schrijven hoorde ik een liedje voorbij komen van Shimshai, met de volgende tekst:

You are forever pure

You are forever true

And the dream of this world

Can never touch you

So give up your attachments

And give up your confusions

And fly to the space

That’s beyond all illusions

Titel nummer: Suddhossi Buddhossi

Contact met je hart

Deze kwam zó binnen! Ik kan je echt aanraden deze op te zoeken en te luisteren (met je ogen dicht). Het is ook een prachtig nummer om als mantra te herhalen en gedurende de dag te zingen. Verder kun je contact blijven maken met je hart. De energie van je hart bevat jouw waarheid. In deze energie kunnen geen illusies bestaan en voel je alleen maar onvoorwaardelijke (zelf)liefde.

Online cursus

Tot slot: ik heb een online cursus/online leeromgeving om iedereen die zich in deze processen bevindt te ondersteunen. Vol met uitleg, video’s, oefeningen en meditaties. Nieuwsgierig? Ontdek mijn online aanbod.

Klik hier voor instagram en hier voor facebook.

Instagram

VOLG @ DEMIMAATMAN