5 tips voor het versterken van je intuïtie

Categorieën: Lichter levenDoor Datum: 14 april 2023Leestijd: 5 minuten

Inhoud

Zoektocht naar de waarheid

Veel mensen zijn op zoek naar een sterkere verbinding met hun intuïtie. Toch begint deze zoektocht voor veel mensen vaak door het letterlijk ‘zoeken’ naar informatie. Je komt dan al snel terecht in een overvloed van zogenoemde teachers, diverse uiteenlopende theorieën en de veel verschillende spirituele praktijken.

Er komt van alle kanten verschillende informatie naar je toe en het is daardoor niet altijd makkelijk om je eigen innerlijke waarheid te vinden. Niet te vergeten de chaos in ons eigen hoofd en de angstige innerlijke stemmetjes.

Soms zijn we nog teveel opzoek naar de ‘waarheid’ en zoeken dit vaak in de toegenomen verscheidenheid aan spiritueel aanbod, wat inmiddels ook een sterk groeiende commerciële markt is geworden.

Er is namelijk steeds meer vraag en interesse in spiritueel aanbod, maar daarmee ook een toename aan informatie, instituten, teachers en technieken. Aan de ene kant natuurlijk een positieve ontwikkeling, maar aan de andere kant wordt het er niet makkelijker op om voor jezelf een geaard gevoel van je eigen waarheid te ontwikkelen. Vooral niet als je de informatie buiten jezelf blijft zoeken, in plaats van dat je contact maakt met je eigen intuïtie, het stille innerlijke weten.

De eenvoud omarmen

We kunnen onszelf afvragen: versterken we het contact met onze eigen intuïtie als we allerlei spirituele stromingen of informatie blijven volgen? Of vinden we deze juist in de ervaring van het leven zelf?

Misschien vinden we juist onze eigen waarheid en de stem van onze intuïtie als we durven te léven, en ook de eenvoud van het leven durven omarmen. Dan is spiritualiteit meer een persoonlijke ervaring met een waarheid die misschien voor iedereen wel anders is. Vaak hervinden we het contact met ons innerlijk weten als we stil zijn. Zonder ruis op de lijn.

Juist in die stilte zitten de antwoorden.

Tips om je af te stemmen:

Maar hoe kom je nou los van alle ruis en hoe kun je nou contact maken met die intuïtie? Ik heb hieronder een aantal tips op een rijtje gezet.

Dagelijkse afstemming en intenties

Werken met intentie is ontzettend krachtig. Zodra jij je dag start kun je een paar minuten nemen om even af te stemmen op je intuïtie. Adem rustig in en uit en sluit even je ogen. Stem je af op je lichaam en op de aarde.

Zet de intentie dat je je verbindt met je zielsessentie en je intuïtie en dat deze jou de inspiratie, begeleiding en wijsheid mogen geven die jij op dat moment nodig hebt. Als je het fijn vindt kun je nog even in meditatie blijven zitten, en anders open je rustig je ogen.

Tip: je kunt ook mijn gratis afstemming beluisteren welke jou helpt aarden en afstemmen op je zielsessentie, klik dan HIER.

De natuur als spiegel

De natuur is een afspiegeling van onszelf en we zijn er diep mee verbonden. Als we in de natuur zijn en écht stil zijn, dan vinden we op hele verrassende manieren onze antwoorden en inzichten die we nodig hebben. Zoek eens een plek in de natuur en stem je af (zoals uitgelegd in de vorige tip).

Stel dan een vraag waar je graag een antwoord op wilt of een inzicht over wilt ontvangen. Open je ogen en ga rustig zitten, of langzaam wandelen. Let op alle kleine details om je heen en open jezelf voor synchroniciteiten.

Misschien is er een boom die je opvalt die een bijzondere vorm heeft en zegt deze vorm iets over jezelf. Of er landt een vlinder op je knie waarvan de symboliek jou iets wil vertellen.

Of de wind komt ineens opzetten, welke plotselinge helderheid geeft over een thema waar je mee worstelt. Probeer door de nieuwsgierige en open ogen van een kind te kijken. Laat je verwachtingen los. Als de antwoorden niet meteen komen, dan komen ze op een later moment.

Intuïtief schrijven

Dit is voor mij de meest belangrijke manier van het in contact komen met mezelf en mijn eigen wijsheid. Het is heel eenvoudig: je stemt je af (hiervoor is mijn gratis meditatie heel fijn) op je zielsessentie.

Je zet de intentie dat je informatie vanuit je eigen zielsessentie (ofwel intuïtie) wilt ontvangen en dat je deze via je hand op het papier wilt zetten. Zodra je voelt dat je rustig en helder bent vanbinnen zet je een vraag op papier en begin je daarna rustig te schrijven. Het vergt wat training: maar laat je hoofd erbuiten!

Voel wat er spontaan op papier wil komen. Het kan ook zijn dat je wilt tekenen of andere symbolen wilt maken. Als het lastig is om te starten dan kun je gewoon beginnen met een zin zoals ‘Lieve …, ik schrijf deze woorden aan mezelf om helderheid te krijgen over…,’.

Soms heeft het wat tijd nodig voordat je echt voelt dat je intuïtieve antwoorden op papier krijgt, maar geef vooral niet op. Het is een ontzettend fijne manier om in contact te zijn met jezelf.

Het element water

Hoe vaak hoor je wel niet dat iemand een plotselinge ingeving kreeg onder de douche? Ik hoor het héél vaak. Het element water is verbonden met emotie, gevoel en creativiteit. Als we ons ermee verbinden dan is het alsof alle ruis op de lijn wordt gezuiverd en we helderheid krijgen.

Als je chaos in je hoofd ervaart, of zodra je uit verbinding bent met jezelf is het heel fijn om een douche of bad te nemen. Achteraf voelt het altijd lichter en rustiger in je hoofd.

Of als je in de buurt woont van een meer of een waterstroom is het ook héél fijn om hier lekker een wandeling te maken of een duik te nemen. Of gewoon eenvoudig met je handen of voeten lekker in het water.

Innerlijke ballast opruimen

Als we nog oude trauma’s in ons systeem hebben opgeslagen (dit kunnen ook trauma’s zijn uit de familielijn), dan zijn we vaak niet goed verbonden met ons fysieke lichaam. Dit omdat de trauma’s daar liggen opgeslagen en we daardoor vaak in ons hoofd vluchten.

Dan zweeft ons energetisch lichaam als het ware een beetje boven ons lichaam. Pas als we met ons energetisch lichaam goed zijn verbonden met ons fysieke lijf (dit noem ik ‘aarden’), dan pas voelen we ook een veel sterker contact met onze intuïtie en kunnen we gemakkelijker onderscheiden wat intuïtie is en wat niet. Door innerlijk werk te doen en oude ballast te transformeren, zakken we weer wat dieper in ons lichaam.

Kun je hulp gebruiken in dit proces? Stuur me dan gerust een berichtje.

Of kijk eens op mijn pagina over 1-op-1-sessies, een privé retreat in Zweden of mijn online cursus waarin je het werken met je intuïtie leert versterken.

Instagram

VOLG @ DEMIMAATMAN